Politika

Čović: Herceg-Bosna nije takozvana, ali ne brine nas kad oni tako govore

Predsjednik HDZ BiH i Hrvatskog narodnog sabora Dragan Čović danas je na obilježavanju 25. godišnjice osnivanja Udruženja veterana Domovinskog rata Hrvatskog vijeća odbrane HB govorio o značaju takozvane Herceg Bosne.

No image - Haber.ba

– Siguran da je hrvatska zajednica Herceg Bosna uradila ono što niko drugi u Bosni i Hercegovini nije. Dala je jedan doprinos da mi imamo mogućnost da i Hrvatska osigura svoju nezavisnost i slobodu unutar historijskih granica, a s druge strane očuvali smo ono što se moglo očuvati kada je u pitanju hrvatski narod i samu BiH kao takvu – rekao je Čović.

On je rekao da Herceg Bosna spada u sadašnje tkivo Bosne i Hercegovine.

– U Herceg Bosni nema nikakve takozvanosti. Ali se ne trebamo previše opterećivati kada oni tako nešto govore. Oni imaju svoje strategije bez obzira u kojem ih vremenskom perodu iznose, bez obzira je li to vrijeme kada smo morali posegnuti za Hrvatskom samoupravom ili neko drugo u 24 godine nakon rata. Tih iskušenja će biti, jer mi nismo formalno završili ono što smo trebali. Trebamo štititi vrijednosti Domovinskog rata i dostojanstvo naših branitelja na poseban način. Dobar dio vlasti i danas nije završio kada je u pitanju pravni mir i pravno uređenje BiH – rekao je Čović, prenosi “Avaz“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh