Politika

Branislav Borenović: “SDA se trajno isključuje iz potencijalnih koalicija sa strankama iz RS”

Predsjednik PDP-a i poslanik ove stranke u Parlamentu BiH Branislav Borenović uputio je oštre kritike na račun Deklaracije koju je SDA usvojila na jučerašnjem 7. Kongresu.

Branislav Borenović - Slobodna-bosna.ba

Sa ovom Deklaracijom, potpuno neprihvatljivom i krajnje kontroverznom, SDA sebe TRAJNO ISKLJUČUJE iz potencijalnih koalicija sa svakom partijom/strankom iz Republike Srpske koja drži do Dejtonskog sporazuma i koja poštuje ustavno uređenja ove zemlje“, napisao je Borenović na svom Twitter nalogu.

Podsjećamo, SDA juče je usvojila Programsku deklaraciju, u kojoj se, između ostalog, navodi da je primarni i dugoročni cilj ove stranke usvajanje ustava kojim bi BiH bila definisana kao demokratska, regionalizovana, pravna i socijalna država pod nazivom “republika BiH“, sa tri nivoa vlasti – državnim, regionalnim i lokalnim, kao i afirmacija bosanstva kao zajedničkog identiteta svih građana BiH.

Sadržaj ovog dokumenta naišao je na brojne osude i negodovanja političkih predstavnika iz RS, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh