Politika

Počela sjednica Vlade Federacije BiH

Vlada Federacije BiH danas će u Mostaru razmatrati Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja i boraca.

Vlada FBiH - Fena

Izmjene i dopune učinjene su jer proces revizije po Zakonu o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite ne bi mogao biti okončan zbog stalnog uvođenja novih korisnika u pravo.

Na dnevnom redu je i više odluka o utvrđivanju koeficijenata i osnovice za obračun i isplatu mjesečnih novčanih naknada korisnika braniteljsko-invalidske zaštite, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić upoznat će Vladu FBiH o stanju u rudnicima ugljena u FBiH i aktivnostima provedenim posljednjih dana.

Predviđeno je i izjašnjenje o predloženom izdvajanju 462.069 maraka iz tekuće rezerve Vlade FBiH na ime financijske pomoći ovogodišnjem proračunu Grada Mostara.

Federalno ministarstvo financija upoznat će Vladu FBiH o podacima iz konsolidiranog izvještaja o izvršenju proračuna FBiH, kantona i općina, financijskih planova izvanproračunskih fondova FBiH za prvo polugodište 2019. godine.

Pred članovima Federalne vlade je izvještaj o prošlogodišnjem provođenju Akcijskog plana 2013.-2018. godina za realizaciju Strategije razvoja industrije tekstila, odjeće, kože i obuće u FBiH za period 2013.-2023. godina.

Realizirajući zaključak Vlade FBiH od 31.7.2019. godine, JP Ceste FBiH je za današnju sjednicu pripremilo detaljne izvještaje o stanju radova na izgradnji dionice ceste M-18 na prijevoju Karaula i rekonstrukciji tunela Vranduk.

Na inicijativu Federalnog ministarstva prostornog uređenja, Vlada će razmatrati predložene izmjene Programa utroška 203.000 maraka s kriterijima raspodjele, utvrđenih ovogodišnjim proračunom FBiH, namijenjenih sufinanciranju zaštite nacionalnih spomenika, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh