Politika

Danas zasjeda Parlament FBiH, na dnevnom redu i Informacija o stanju u rudnicima

Zastupnički dom Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine danas će započeti zasijedanje na kojem će biti govora o nekoliko nacrta i prijedloga zakona.

Predstavnički dom Parlamenta FBiH - N1

Predsjedavajući Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Mirsad Zaimović zakazao je za danas i sutra nastavak treće i četvrtu redovnu sjednicu federalnog organa zakonodavne vlasti.

Na dnevnom redu 4. redovne sjednice Zastupničkog doma Parlamenta FBiH nalazi se 21 tačka dnevnog reda, među kojima su i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prekršajima, Prijedlog zakona o dopunama Zakona o prostornom planiranju i korištenju zemljišta na nivou FBiH te Prijedlog zakona o obrtu i srodnim djelatnostima u FBiH.

Pred federalnim parlamentarcima naći će se šest nacrta zakona i to Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vodama, Nacrt zakona o poticanju razvoja male privrede u FBiH, Nacrtu zakona o zaštiti zraka, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vraćanju, dodjeli i prodaji stanova, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o proizvodnji i prometu naoružanja i vojne opreme u FBiH i Nacrt zakona o sudskoj policiji u FBiH.

Jedna od tačaka dnevnog reda bit će i Informacija o stanju u ZD rudnicima uglja koji posluju u sastavu Koncerna JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo, s pregledom rezultata u periodu 2009.-2017. godine.

Inače, nezadovoljni rudari okupit će se danas u 10 sati pred sjedištem Vlade FBiH u znak protesta protiv zaključaka donesenih na sastanku s predstavnicima ove institucije. Kažu da sastanak s čelnicima Elektroprivrede i resornog ministarstva nije donio nikakva rješenja.

Kako je najavljeno iz Saveza sindikata radnika rudnika FBiH, rudari se spremaju za generalni štrajk koji su najavili za petak, 13. septembar, a očekuju da će rudari u Brezi i Zenici imati podršku i drugih rudnika u koncernu Elektroprivrede, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh