Politika

Metju Palmer i Ivica Dačić sastaju se danas na Bledu

Novimenovani spedijalni predstavnik Sjedinjenih Država za Zapadni Balkan, Metju Palmer, trebalo bi danas da se sastane sa ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem.

Ivica Dačić- Kurir

Kako je Dačić izjavo za TV Pink, sastanak bi trebalo da bude upriličen tokom održavanja “Strateškog foruma” na Bledu, u Sloveniji.

Šef srpske diplomatije ponovio je da je američka administracija pod vođstvom Donalda Trampa promenila svoj pristup rešavanju kosovskog problema i da je cilj da se “dođe do kompromisa koji će va uvaži interese obe strane, i srpske i albanske”.

Bledski strateški forum, koji počinje danas na Bledu, tradicionalni je skup, a ove godine biće posvećen stabilnosti u regionu, održivom razvoju i ekonomskom napretku.

Ove godine, na bledu će se okupiti veliki broj visokih zvaničnika iz EU, sa Zapadnog Balkana, Turske, SAD i međunarodnih organizacija, ali mediji ocenjuju da će nesumnjiva zvezda skupa biti funkcioner Stejt departmenta Metju Palmer, zbog činjenica je da upravo imenovan za specijalnog izvestioca Sjedinjenih Država za Balkan.

Srbiju će na tom skupu predstavljati Ivica Dačić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh