Politika

Milorad Dodik: “Ako Tegeltija ne bude imenovan, to neće biti saga nego farsa”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio da će prisustvovati vanrednoj sjednici Predsjedništva BiH, koja je na njegov zahtjev zakazana za utorak, 27. avgusta, sa samo jednom tačkom – imenovanje predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ali da ne zna šta se može očekivati.

Milorad Dodik - Twitter

Tvrdi da, ako ne bude završeno imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, to više neće biti saga, nego farsa, piše “Fena”.

On je novinarima u Stričića na Manjači ponovio da je sjednica Predsjedništva BiH zakazana zato što su prethodno, u skladu sa zakonom, izvršene provjere Zorana Tegeletije u Agenciji za istrage i zaštitu BiH (SIPA) i Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) te rečeno da nema nikakvih smetnji da bude kandidovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Dodik je, zajedno s ministrom obrane Srbije Aleksandrom Vulinom, prisustvovao Kočićevom zboru na Manjači, ustvrdivši da ponovo čita knjige tog pisca i da “uviđa da se politika u Sarajevu za sto godina nije bitno promijenila, već samo ličnosti”.

Ustvrdio je da “niko neće zaustaviti narodnu integraciju Republike Srpske i Srbije”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh