Politika

Dodik: Čujem da Bakir govori o tome da principi ostaju – onda neka ih nosi kući

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik rekao je danas nakon održane redovne i otkazane varedne sjednice, da je otkazana tačka o izjašnjavaju o ANP-u, iako on nije imao ništa protiv ni da se ona nađe na dnevnom redu.

No image - Haber.ba

“Od predloženih 29 tačaka, skinuto je 15, te se nije našao taj prijedlog o ANP-u, iako ja nisam imao ništa protiv ni da se nađe. Druga dva člana Predsjedništva su tražila da se skine da tačka, a da je bila, ja bih glasao protiv i taj plan se neće desiti na ovaj način da se situacija odgodi”, poručio je Dodik.

“Donesena je tačka da se u roku od 30 dana obezbijedi 3 miliona maraka na pravcu Ljubovija-Bratunac. Hvala ostalim članovima Predsjedništva što su imali razumijevanja za moj prijedlog. Mnogo toga je skinuto sa sjednice, na primjer tačka vezana za Frontex i raspoređivanje vojske na granici i mnogo čega drugoga, tako da smo imali kratku i brzu sjednicu”, dodao je član Predsjedništva BiH.

Govorio je i o sporazumu koji su tri lidera stranaka SNSD, SDA i HDZ potpisala i kojemu je rok do 5. septermbra.

“Mislim da nije dobro da Izetbegović mlatara svaki dan nešto o sporazumu. Nema potrebe da razgovaramo o ANP-u jer srpska strana i ja nećemo glasati za taj plan. Smatramo da je put u NATO iz niza razloga za nas neprihvatljiv”, naveo je, prenosi “N1“.

“Ovo nije kupovanje vremena. Ostaće da čekamo 5. septembar, a čujem da Bakir govori o tome da principi ostaju – onda neka ih nosi kući. Želim jasno da poručim da u mom mandatu, a vjerujem da ću dobiti i idući, neće se desiti glasanje o famoznom Godišnjem planu”, poručio je Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh