Politika

Za manje od godinu dana: Kako je Dodik postao kum grada Doboja, čak je i odlikovan

Da politika i politički odnosi iz temelja mijenjaju statuse određenih osoba najbolje oslikava odnos zvaničnika Doboja prema predsjedniku SNSD-a Miloradu Dodiku.

No image - Haber.ba

Do prije godinu dana Dobojem je vladao Obren Petrović, visokorangirani član SDS-a i veliki politički oponent Milorad Dodika. Ipak, izbori 2018. sve su promijenili. Petrović razočaran stanjem u SDS-u priklonio se Dodiku, što je značilo i promjenu političke klime u Doboju.

Sada je gradonačelnik Doboja Boris Jerinić, koji je u sklopu proslave slave grada Doboja danas ugostio Dodika te ga proglasio za kuma slave.

Za tu namjenu pripremio je i odlikovanje za Dodika, s ljubavlju i uz poštovanje.

Sada je Doboj grad u kojem SNSD i Dodik imaju nesumnjivu podršku, a danas je najavljeno da je za projekte u tom gradu u opticaju čak 700 miliona KM, piše “Klix“.

Gradonačelnik Jerinić je danas kazao da “današnje prisustvo Dodika daje snagu i pečat da će se i u narednom periodu raditi bolje i više za dobrobit građana Doboja i Republike Srpske”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh