Politika

Milorad Dodik ponovio: “Neću glasati za ANP”

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je danas da je nekome očigledno u interesu da sruši Sporazum o principima za formiranje vlasti na nivou BiH koji su potpisali SNSD, HDZ BiH i SDA i da u tome uspijeva.

Milorad Dodik - Twitter

Dodik je novinarima u Doboju rekao da je sve u vezi sporazuma, koji su potpisali izborni pobjednici, bespotrebno iskomplikovano.

Kada je riječ o sutrašnjoj redovnoj sjednici Predsjedništva BiH, Dodik je ponovio da neće glasati za Godišnji nacionalni plan.

Neću glasati za ANP, ne zna se ni ko ga je pisao ni šta žele s njim. Mnogo je tamo nekih reformi, poput reforme policije i ja neću na to pristati – istakao je on.

Komentarišući današnji sastanak predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Željka Komšića sa američkim i britanskim ambasadorom u BiH Erikom Nelsonom i Metjuom Fildom, Dodik je naglasio da stranci ne bi trebalo da se miješaju u unutrašnje stvari, ali da Komšić ima pravo da se sastaje s kim želi, piše “RTRS“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh