Politika

Asim Sarajlić: “Sve je jasno kad Dodik odbija razgovor s Amerikancima, a obraća se s Rusima”

Zajednički istup Milorada Dodika sa ambasadorom Ruske Federacije Petrom Ivancovim pokazao šta se krije iza rušenja Sporazuma o formiranju Vijeća ministara i nastavku NATO integracija.

Asim Sarajlić - Twitter

Navodi ovo u svojoj reakciji potpredsjednik SDA i član delegacije PS BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a Asim Sarajlić.

On navodi da činjenica da je Dodik odbio da prisustvuje sastanku sa predstavnicima američke ambasade, u isto vrijeme odlazeći na sastanak sa ruskim ambasadorom, vrlo jasno ukazuje o čemu se ovdje radi.

Bosna i Hercegovina je na temelju volje apsolutne većine svojih građana, kao i na temelju zakonskih opredjeljenja, okrenuta ka zapadnim, euroatlantskim integracijama. Slanje ANP-a nije ničija izmišljotina, već vrlo jasna međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine, na temelju važećih zakona i odluka o MAP-u, kao i zahtjeva Sekretarijata NATO-a i Sjevernoatlantskog vijeća koje čine predstavnici 29 država članica, navodi Sarajlić i dodaje:

Neka niko ne očekuje da će Bosna i Hercegovina odustati od ispunjavanja svojih međunarodnih obaveza, jer je to pitanje ugleda i kredibiliteta jedne države u međunarodnom okviru, i o tome ne može biti rasprave, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh