Politika

“Špirić je dogovorio da ga SDA izabere kao četvrtog SNSD-ovog delegata”

Nikola Špirić je juče izjavio da Srbi u institucijama vlasti BiH, bez obzira iz koje političke partije dolaze, treba da se okrenu Republici Srpskoj, da sjednu i da nađu odgovor na to kakva nas budućnost očekuje i da je zajedno trasiraju.

Nikola Špirić - NAP.ba

Sa druge strane Igor Crnadak smatra da je taj svojevrsni poziv na srpsko jedinstvo u Sarajevu neiskren i predstavlja demonstraciju lažne brige za narod i preko “Insajdera” mu poručuje:

“Kako to da Špirić nije pozvao sve srpske stranke da zajednički rasporede srpska mjesta u Domu naroda, nego je dogovorio sa SDA da upravo njega izaberu kao četvrtog SNSD-ovog delegata”, pita Crnadak i dodaje:

“Ne treba Nikola Špirić nas pozivati da se okrenemo Republici Srpskoj, jer smo mi stalno okrenuti Republici Srpskoj i njena pozicija u posljednje 4 i po godine bila je afirmisana i čuvana u Sarajevu bolje nego ikad ranije.

On kaže da oko pitanja važnih za Srpsku, njene ustavne uloge, nadležnosti i mehanizama zaštite, poput entitetskog glasanja, u Republici Srpskoj postoji konsenzus i to je dobro za Srpsku.

Prema tome, mi ćemo uvijek biti podrška Republici Srpskoj, ali posao formiranja vlasti neka SNSD konačno završi sa SDA i HDZ, kako je i započeo prije 10 mjeseci”, zaključuje Crnadak, prenosi “BN“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh