Politika

Hrvatska stranka BIH: “Sporazum na prvom izazovu može doživjeti neuspjeh”

Povodom Sporazuma SDA, HDZ-a i SNSD-a o formiranju vlasti na nivou BiH, oglasila se Hrvatska stranka BiH.

Božo Skopljaković - Vijesti.ba

Saopštenje prenosimo u cjelosti:

Nevjerojatno je da poslije toliko godina međunarodna zajednica zajedno sa domaćim političarima kao veliki uspjeh navode dogovorene principe za formiranje vlasti u BiH. Između ostalog navodi se obaveza poštivanja Dejtonskog sporazuma, teritorijalnog integriteta BiH i princip vladavine prava te da se obavezuju na provedbu svih presuda kako domaćih tako i evropskog suda za ljudska prava. Sasvim je normalno da se ovakve stvari poštuju jer svi su već od ranije preuzeli sve navedene obaveze i tu ništa ne vidimo novoga. Okarakterizirati ovaj sporazum kao veliki uspjeh je zapravo konačno priznanje vladajućih kako do sada nisu poštivali sve navedeno.

Voljeli bismo da ovaj sporazum uspije, ali smo skeptici. Poučeni dosadašnjim iskustvima te ne ispunjenim obećanjima domaćih političara HS BiH izražava bojazan da će ovakav sporazum doživjeti neuspjeh i da će već na prvom izazovu odnosno prvom zavoju izletjeti sa euroatlantskog puta na koji se oni pozicioniraju samo preko principa ali ne i stvarne želje da se nešto promijeni, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh