Politika

Dodik: “Saradnja sa NATO nije sporna, ali članstvo nije prihvatljivo”

U Banjaluci je održan sastanak čelnika vladajuće koalicije u Republici Srpskoj koju čine SNSD, DNS, SP, Demos, Ujedinjena Srpska i NDP.

Milorad Dodik - RTRS.tv

Srpski član Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik rekao je na pres konferenciji da su se koalicioni partneri danas saglasili oko sporazuma koji su nakon devet mjeseci lideri SNSD-a, HDZ-a BiH i SDA potpisali juče u Sarajevu.

“Koalicioni partneri su saglasni – svi elementi sporazuma u skladu sa aktima RS i sa Rezulocinom o vojnoj neutralnosti”, naglasio je Dodik, prenosi “RTRS“.

Govoreći o NATO rekao je da saradnja nije sporna, ali da članstvo nije prihvatljivo.

“Vjerujemo da će Vijeće ministara uskoro biti formirano. Nepotrebno dugo se čekalo”, rekao je Dodik ističući da su stvoreni svi temeljni uslovi kako bi se formiralo Vijeće ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh