Politika

Dodik: Budžet s povećanjem od 18 miliona neće proći u Parlamentu BiH

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, koji je bio protiv usvajanja budžeta za 2019. godinu na jučerašnjoj telefonskoj sjednici Predsjedništva, izjavio je da će prijedlog morati doći u Parlament BiH gdje ne postoji većina za izglasavanje.

Milorad Dodik - Vijesti.ba

“Moji razlozi protiv su isključivo vezani za činjenicu da sadašnje Vijeće ministara nije legitimno za predlaganje budžeta u godini gdje treba da dođe novi saziv Vijeća ministara”, kaže Dodik za “ATV“.

Napominje kako ne može prihvatiti povećanje budžeta od 18 miliona u odnosu na prošlu godinu, jer smatra da to ide nauštrb Republike Srpske.

“Što veći budžet BiH, to su manje naše mogućnosti i mi ne možemo da prihvatimo nikakvo povećanje, tako će se na kraju i desiti”, kategoričan je Dodik.

On je naveo da ako bi budžet išao dalje, mora da prođe komisiju za finansije Predstavničkog doma parlamenta BiH, a da ta komisija ne postoji.

Dodik kaže da se radi samo o dislociranom stajanju i ništa drugo.

“Doći će u Parlament, tamo ne postoji komisija, ne postoji većina za izglasavanje budžeta. Ako i prođe u Parlamentu, evo ja kažem sa tim povećanjem od 18 miliona, neće proći u Domu naroda”, izjavio je on.

Dodik kaže da se situacija promijenila u tom dijelu koji podrazumijeva mogućnost da se može nešto učiniti.

“Neće proći nijedan prijedlog koji dođe iz sadašnjeg Vijeća ministara ili od budućeg koji se bude formirao na taj način. To je naše legitimno pravo, a onda ćemo mi ovdje putem Skupštine, Vlade nastaviti našu političku borbu”, kaže Dodik.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh