Politika

Na infuziji SDS-a i PDP-a: SDA jednom rukom pravi haos u RS, drugom rukom haos u Federaciji BiH

Predsjednik Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić rekao je da SDA želi državu prema vlastitoj mjeri, jednom rukom pravi haos u Republici Srpskoj, drugom rukom haos u Federaciji BiH, a funkcioneri SDS-a i PDP-a su infuzija bez kojih ne bi vukli takve poteze.

Nenad Stevandić - N1info.com

“To je projekat jednog lica i jedne partije koji je u multietničkoj zemlji nesprovodiv. Uzrok svih nestabilnosti je u SDA, koja nema veze s realnošću”, rekao je Stevandić.

On je dodao da je SDA prekršila Ustav, zakone i poslovnik u formiranju Vijeća ministara.

“Istovremeno je napravila priču da su konstituisani Predsjedništvo i parlamentarni domovi da bi zadržala poluge vlasti u starom Vijeću ministara, koji više nema ni legalitet niti legitimitet. Infuzija koja ih održava u životu je ljubav SDS-ovih i PDP-ovih funkcionera prema njima i njihova želja da budu u vlasti uprkos izbornim rezultatima. Bez njih ni SDA ne bi vukla ove poteze”, rekao je Stevandić za “Nezavisne“.

Na pitanje da li očekuje da će se nešto pokrenuti nakon kongresa SDA, Stevandić je istakao da je ovo dokaz kako jedna stranka radi vlastitih kongresa uništava državu.

“Oni državu sami rasturaju, ne treba da krive Srbe”, naglasio je Stevandić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh