Politika

Dragan Mektić: “Onaj ko ima većinu bira Vijeće ministara BiH”

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je danas u Sarajevu izjavio novinarima da je novo Vijeće ministara BiH stvar političkog kapaciteta u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH.

Dragan Mektić - Twitter

Po njegovim riječima, onaj ko ima većinu, odnosno uspije da obezbijedi većinu, taj bira Vijeće ministara BiH, piše “Fena”.

Onaj ko sakupi 42 glasa u Predstavničkom domu ima kapacitet da oformi Vijeće ministara BiH – kazao je Mektić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje u vezi namjere Republike Hrvatske da gradi odlagalište nukelarnog otpada na lokaciji Trgovske gore, u blizini granice sa BiH, Mektić je kazao da nije tačno da Vijeće ministara BiH nije ništa uradilo sa Trgovskom gorom.

Mi smo odmah po prvim saznanjima preduzeli određene aktivnosti, formirali radno tijelo ispred Vijeća ministara i BiH koje će se baviti, u ime države BiH, tim pitanjem i tim problemom – naveo je Mektić.

Dodao je da postoji radna grupa na čelu sa ministricom u Vladi RS-a Srebrenkom Golić i ona “sve što preduzima, preduzima u ime BiH i istovremeno i RS-a“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh