Politika

Vijeće ministara usvojilo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH

Ministar finansija i trezora BiH Vjekoslav Bevanda potvrdio je da je Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici usvojilo Odluku o privremenom finansiranju institucija BiH.

Vijeće ministara BiH - Fena

Bevanda je rekao da je Vijeće ministara BiH još 16. juna 2019. godine zaprimilo Prijedlog odluke o privremenom finansiranju koju je Ministarstvo finansija i trezora BiH uputilo 6. juna 2019. godine izvršnoj vlasti, piše “Klix“.

Odluka je usvojena iako su mnogi najavljivali kolaps. Odluka je usvojena jednoglasno“, kazao je Bevanda.

Pozvao je Predajedništvo BiH da što prije usvoji budžet za 2019. godinu s obzirom na to da je nacrt budžeta usvojen u januaru i upućen Predsjedništvu BiH koje je formalni predlagač u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Privremeno finansiranje ima određena ograničenja i održava se na projekte koji se odnose na državu i lokalnu zajednicu“, kazao je Bevanda dodjući da privremeno finansiranje onemogućava razvojne projekte.

Istakao je da su sjednice Vijeća ministara BiH odgađane zbog različitih mišljenja članova kolegija te da je on bio prisutan na 171 sjednici Vijeća ministara BiH od 174.

Spinom je ocijenio pojedine navode kako on nije želio potpisati odluku podsjećajući da odluke potpisuje predsjedavajući Vijeća ministara BiH.

Nikada se nisam bavio blokadom. Ja blokiram one koji ne postupaju po zakonu. Toliku količinu paušalnih ocjena čak i mržnje, ne mogu da shvatim s kim živim i gdje radim“, rekao je Bevanda.

Istakao je da je svoj posao radio profesionalno i na vrijeme te da je sve o odluci bilo dio političkog igrokaza.

Na pitanje do kad će ostati na poziciju ministra on je rekao da će ostati ministar sve dok se ne izabere novi saziv.

Svjestan sam da mnogima smeta i u inat njima neću dati ostavku“, rekao je Bevanda.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh