Politika

Staša Košarac: “Šarović se dodvorava SDA”

Predsjedavajući Kluba poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Staša Košarac ocijenio je da poziv predsjednika SDS-a Mirka Šarovića Predsjedništvu BiH da ponovo razmatra problem odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, kao i izgradnje Pelješkog mosta, predstavlja njegovo licemjerno dodvoravanje partnerima iz SDA, kao i bošnjačkoj političkoj javnosti.

Staša Košarac - Faktor.ba

Košarac je izjavio “Srni” da “Šarović očigledno čita samo sarajevske medije, koji su namjerno plasirali informaciju da je Vlada Hrvatske već donijela odluku o izgradnji odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori, što nije tačno“.

Tačno je da je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik snažno podržao zaključke Narodne skupštine Republike Srpske u vezi sa rješavanjem problema Trgovske gore i svih drugih otvorenih pitanja u odnosima sa Hrvatskom. Tačno je da se već djeluje u tom pravcu i sigurno je da licemjerne izjave Šarovića i njegovih političkih istomišljenika Šefika Džaferovića i Željka Komšića neće pomoći u rješavanju tih problema – poručio je Košarac.

Ističući da problem izgradnje odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori nije od juče, Košarac je podsjetio na višegodišnje aktivnosti Vlade Republike Srpske i snažan angažman ministra za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenke Golić na rješavanju ovog pitanja.

Ako ćemo se baviti populizmom, pitao bih Šarovića – šta su on, kao zamjenik predsjedavajućeg Savjeta ministara i njegov blizak saradnik i partner Denis Zvizdić, baš kao i Predsjedništvo BiH u prethodnom sazivu uradili da spriječe izgradnju odlagališta nuklearnog otpada na Trgovskoj gori? Šta su uradili da svoje prijatelje iz EU ubijede da spriječe izgradnju Pelješkog mosta? Šta su uradili da ubijede Hrvatsku da otpočne izgradnju mosta na Savi kod Gradiške? Odgovor je – ništa – naglasio je Košarac.

On smatra da je Šarovićevo isprazno dodvoravanje čelnicima SDA i bošnjačkoj političkoj javnosti u funkciji pokušaja da SDS, uprkos jasno izraženoj izbornoj volji građana Republike Srpske, naredne tri godine ostane u vlasti na nivou BiH.

Šarović se svojim izjavama ponovo nudi čelnicima SDA kao pouzdan partner u borbi protiv Republike Srpske i interesa srpskog naroda. Takav Šarović i SDS sigurno je za SDA poželjniji partner od SNSD-a, koji uporno insistira na odbrani ustavnih i zakonskih prava Republike Srpske i njenih institucija – istakao je Košarac.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh