Politika

Dodik: Ponovo ću pokrenuti vitalni interes ako bude potrebe

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će bošnjački i hrvatski član Predsjedništva BiH vjerovatno pokušati da nađu način da izvrgnu odluku Narodne skupštine Republike Srpske o zaštiti vitalnog entitetskog interesa u vezi sa izgradnjom Pelješkog mosta, ali da je spreman da svaki put to pitanje vrati na parlament.

Milorad Dodik - RTRS/N1info.com

Dodik poručuje da će opet pokrenuti vitalni interes ukoliko ponovo bude preglasan, a članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Željko Komšić ponovo kreiraju određene zaključke u vezi sa Pelješkim mostom, piše”Srna”.

“Oni će pokušati da kreiraju vjerovatno neka zaobilazna rješenja, ali ja nisam protiv toga da se i to pitanje riješi”, rekao je Dodik.

Srpski član Predsjedništva BiH ističe da nije protiv toga da se sa Hrvatskom razgovara o Pelješkom mostu, ali da je isto tako i da se cjelovito rješava pitanje odnosa sa Hrvatskom, granice koja ide rijekom Unom, Trgovske gore, liberalizacije i sva druga pitanja u onome što je kapacitet Hrvatske koja je članica EU.

“Dakle, nisam protiv toga, ali da bude dio napora koji će ići za dogovorom, a ne za pravljenjem novih sporova koji će trajati desetak i više godina”, rekao je Dodik.

On ističe da je mjesto konačne odluke o svim međunarodnim pitanjima što se tiče Predsjedništva BiH – Narodna skupština Republike Srpske i da želi da afirmiše njenu ulogu.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh