Politika

Magazinović novi-stari predsjednik Glavnog odbora SDP-a, Karajbić generalni sekretar

Saša Magazinović izabran je na današnjoj konstituirajućoj sjednici, održanoj u Centrali SDP-a u Sarajevu, za novog-starog predsjednika Glavnog odbora Socijaldemokratske partije BiH.

No image - Haber.ba

Nedavno reizabrani predsjednik SDP-a BiH Nermin Nikšić predložio je Sašu Magazinovića kao kandidata za predsjednika Glavnog odbora SDP-a BiH, a njegov izbor je na današnjoj partijskoj sjednici očekivano ozvaničen.

Novi potpredsjednici Glavnog odbora su Senad Subašić, Renata Azinović, Dositej Perić, Azra Okić i Senad Selimović.

Za potpredsjednike SDP-a BiH izabrani su Denis Bećirović, Zukan Helez, Lana Prlić, Vojin Mijatović, Benjamin Londrić i Ivan Boban.

Funkciju generalnog sekretara SDP-a BiH obnašat će Elvir Karajbić, koji je ove sedmice smijenjen s pozicije predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, piše “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh