Politika

Počela sjednica Glavnog odbora SDP-a

U Sarajevu je počela konstituirajuća sjednica Glavnog odbora SDP-a BiH, na kojoj će biti izabrani predsjednik i zamjenici ovog tijela, kao i generalni sekretar stranke.

SDP GO - Vijesti.ba

Jedna od glavnih tema današnje sjednice biće situacija u SDP-u u Tuzlanskom kantonu, u kojem je ranije uvedeno Povjereništvo na čelu sa Dževadom Hadžićem, predsjednikom Kluba poslanika SDP-a BiH u Skupštini TK.

Danas je formirana i nova Vlada TK, u kojoj su dva ministarska mjesta pripala dijelu SDP-a BiH, koji je podržao raniju odluku Kantonalnog odbora (KO)stranke u TK o formiranju vlasti sa SDA.

Iz SDP-a BiH ranije su isključeni poslanici Žarko Vujović i Husein Tokić zbog činjenice da su u Skupštini TK podržali koaliciju sa SDA.

Protiv isključenja Vujovića i Tokića bio je predsjednik KO SDP-a TK Enver Bijedić.

Ukoliko predsjednik SDP-a i Glavni odbor ne ponište ovu odluku, mi ćemo biti prinuđeni da svoju političku karijeru tražimo u nekom novom političkom subjektu. To neće biti postojeći subjekt, već ćemo biti prinuđeni da osnujemo neki novi“, rekao je ranije Bijedić, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh