Politika

Ramiz Salkić: “Pokazalo se da su nekome privatni interesi važniji od državnih”

Došlo je do zloupotrebe vitalnog nacionalnog ili entitetskog interesa. Pitanje Pelješkog mosta uopšte nije pitanje interesa jednog entiteta niti jednog naroda u BiH, to je pitanje interesa svih građana BiH, kazao je Ramiz Salkić povodom jučerašnje sjednice NSRS.

Ramiz Salkić - Blogspot.com

Dodao je da se svih građana tiče da imaju pristup otvorenom moru, piše “N1“.

Zapravo svih nas se tiče da imamo slobodu pristupa otvorenom moru i definisanu granicu na moru prema susjednoj Hrvatskoj. Došlo je do zloupotrebe ovog instituta i nadamo se da to u budućnosti tako neće biti. Čuli ste na jučerašnjoj sjednici, najmanje se pričalo o tim stvarima, najviše o svemu drugom“, kazao je Salkić.

Na pitanje kakvu poruku šalje ovakva odluka povodom odnosa u BiH, kazao je:

Ovo je pokazalo da su nekome privatni interesi važniji od državnih. Predsjedništvo ima obavezu da vodi vanjsku politiku BiH i obavezu da štiti interes građana BiH. Evidentno je da je jedan član Predsjedništva želio zaštititi interese susjedne države i kapitala nekih pojedinaca a nije želio štititi interese građana i to nije dobro, šalje lošu poruku u odnosima između građana“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh