Politika

Dom naroda nije prihvatio prijedlog da rebalans budžeta usvaja po hitnoj proceduri

Na današnjoj sjednici mandat u Domu naroda preuzeo Elmedin Konaković.

No image - Haber.ba

Dom naroda federalnog Parlamenta nije prihvatio zahtjev Vlade Federacije BiH da prijedlog zakona o izvršenju rebalansa budžeta za 2019. godinu razmatra po hitnom postupku, nakon čega je dopredsjedavajući Aljoša Čampara izrazio sumnju u glasanje, te zatražio pojedinačno izjašnjavanje, prenosi “Oslobođenje“.

Potom je šef Kluba Bošnjaka Jasmin Duvnjak zatražio kratku pauzu radi konsultacija.

Vlada je zatražila i da se po hitnom postupku razmatra Prijedlog zakona o pravima demobilisanih boraca i članova njihovih porodica, ali se o tome još nije glasalo.

U nastavku sjednice mandat bi trebao preuzeti novi delegat u Klubu Bošnjaka Elmedin Konaković, predsjedavajući Skupštine KS. Konaković je zamijenio SDP-ovog delegata Samira Suljevića, koji se povukao u skladu s dogovorom Naroda i pravde i SDP-a. Suljević je ranije izabran u Dom naroda FBiH radi osiguranja izbora Denisa Bećirovića (SDP) u Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Tomislav Martinović obavijestio je delegate i da je delegat Hajrudin Halilović iz A-SDA podnio ostavku, te da Centralna izborna komisija (CIK) treba dodijeliti zamjenski mandat.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh