Politika

SDA o rupi iznad Miljacke: “Mandić je umislio da je pokupio svu pamet svijeta”

Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Sarajevo uputio je kritiku na račun kantonalnog ministra komunalne privrede i infrastrukture Srđana Mandića,a zbog zatvaranja otvora na ogradi korita Miljacke koji je služio kao odvod u slučaju poplave.

SDA - Twitter

Skandal koji je proizveo ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić, odlučivši da začepi otvor u zidu na Miljacki koja još od doba Austro-Ugarske služi kao odvod sa ulice u slučaju poplava, ilustruje na pravi način populistički karakter trenutne Vlade KS“, navodi se u posljednjem saopštenju sarajevskog ogranka SDA.

Odbor tvrdi da je Mandić u ovom slučaju pokazao da stvarima pristupa arogantno.

Postupio je pod utjecajem stereotipa (kao da 100 godina u Sarajevu vlasti nisu ništa radile), i na koncu bez konsultovanja struke, umislivši da je pokupio svu pamet svijeta, a kako to uvijek završi pokazao je i ovaj slučaj. Brzina kojom je ministar potrčao da začepi odvod na Miljacki i da se odmah pohvali time (plativši čak sponzoriranu objavu na društvenim mrežama!), ukazuje na metod ove Vlade, koja svoju zapanjujuću nekompetentnost i odsustvo konkretnih rezultata prikriva prekomjernim i neutemeljenim samohvalisanjem, po principu ‘mnogo vike ni oko čega’“, stoji u saopštenju.

Na kraju se zaključuje da samo začepljenje odvoda nije najgora stvar u radu ove Vlade KS, ali da, kako se navodi, brutalno populističko neznanje i najgori stereotipi koje je iskazao ministar Mandić na ovom primjeru zapanjuju svakog građana KS.

Posebno ako znamo da ovaj ministar rukovodi Ministarstvom koje ima preko 47 miliona KM u Budžetu, i nije našao ništa bolje da uradi nego da uništava kulturno-historijsko naslijeđe Sarajeva“, zaključuju iz SDA.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh