Politika

Duraković o izjavama Grujičića: “Bespotrebne izjave koje narušavaju ambijent”

Ja sam pokušavao ostati neutralan i možda me takva politika koštala jer sam mislio da smo mi oni koji trebaju dati mišljenje, a ne da nam neko sa strane govori šta trebamo činiti, kazao je Ćamil Duraković kao reakciju na izjave načelnika Srebrenice Mladena Grujičića o genocidu u Srebrenici.

No image - Haber.ba

Svake godine to čini, daje bespotrebne izvjave koje narušavaju ambijent. Prva instanca vlasti je ona koja je u doticaju s ljudima“, kazao je Duraković i dodao:

2016. godine takvim ponašanjem je dosta ljudi otjerao iz Srebrenice i morao bi kao odgovorna osoba voditi računa o životnim stvarima koje se tiču građana jer negiranjem genocida samo postaje poslušnik neke više politike koja ne želi da se ovdje život razvija“.

Poručio je da je tokom svog mandata “pokušavao ostati neutralan, što ga je i koštalo“.

Ja sam pokušavao ostati neutralan i možda me takva politika koštala jer sam mislio da smo mi oni koji trebaju dati mišljenje, a ne da nam neko sa strane govori šta trebamo činiti. Možda je i jednim dijelom osramotio ovaj grad oko kojeg je dosta špekulacija i afera u protekle 24 godine“, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh