Svijet

Episkop budimski Lukijan: Posjeta Dodika bit će zapisana zlatnim slovima

Episkop budimski Lukijan zahvalio je srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku na posjeti Eparhiji budimskoj 17. juna, prilikom zvanične posjete Mađarskoj.

No image - Haber.ba

Vladika Lukijan istaknuo je da će za staru srpsku zajednicu u Mađarskoj i Eparhiju budimsku ova posjeta ostati zapisana zlatnim slovima u ljetopisima, jer ih je posjetio lider Srba jedne od “matičnih zemalja – RS”, piše “Avaz“.

– Ovom prilikom posebno želimo da izrazimo blagodarnost rukovodstvu RS i Vama lično za pomoć koju ste dodijelili Eparhiji budimskoj u iznosu od 50.000 eura, pokazavši time da vodite brigu ne samo o Republici Srpskoj nego i o svim Srbima u svijetu – istaknuo je vladika Lukijan u pismu zahvalnosti upućenom predsjedavajućem Predsjedništva BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh