Politika

Vijeće ministara danas o privremenom finansiranju

Danas će zasjedati Vijeće ministara Bosne i Hercegovine. Ministri bi trebali razmatrati Prijedlog odluke o privremenom finansiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period juli-septembar 2019.

Vijeće ministara BiH - Fena

Predviđeno je i razmatranje Informacije o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi sa povećanim prilivom migranata u BiH, kao i Informacije o lokalitetima nelegalnog ulaska migranata u BiH sa teritorije Srbije i Crne Gore sa prijedlogom mjera i planom aktivnosti o angažovanju inženjerijskih jedinica Oružanih snaga BiH na zaprečavanju lokaliteta nelegalnog ulaska migranata.

Pored ovih tema, govorit će se i o prihvatu bh. državljana koji se vraćaju iz Savezne Republike Njemačke, o projektu izgradnje Bloka 7 u termoelektrani Tuzla. Tema sastanka Vijeća ministara je i sporazum o gradnju autoputa Sarajevo – Beograd, piše “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh