Politika

Čović i Cvitanović razgovarali o saradnji: Cilj zajednički dogovor pri uspostavi vlasti

Naglašeno je kako stranački dužnosnici ostaju pri ranijem dogovoru i opredjeljenju da kroz Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupaju kao jedno tijelo.

No image - Haber.ba

Rukovodstva HDZ-a BiH i HDZ-a 1990, predvođena predsjednicima Draganom Čovićem i Ilijom Cvitanovićem, razgovarala su u srijedu u Mostaru o saradnji stranaka na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, u skladu s potpisanim međustranačkim sporazumom.

Ocijenjeno je kako se dosadašnja saradnja i dogovori provode u više smjerova djelovanja te kako je saradnja dobra.

Naglašeno je kako stranački dužnosnici ostaju pri ranijem dogovoru i opredjeljenju da kroz Hrvatski narodni sabor u svim budućim aktivnostima nastupaju kao jedno tijelo, a posebno vezano uz aktivnosti izmjena Izbornog zakona.

– Stranačka izaslanstva su pozvala legitimno izabrane predstavnike ostala dva konstitutivna naroda kao i predstavnike međunarodne zajednice na postizanje zajedničkog dogovora pri uspostavi vlasti i izmjena Izbornog zakona BiH, po načelu legitimnog predstavljanja na svim administrativno-političkim nivoima – saopćeno je iz HDZ-a BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh