Politika

Damir Arnaut: “Predložio sam formiranje istražne komisije za pitanje VSTV-a”

Nakon što se snimak pojavio u javnosti bilo je odmah jasno da pitanje treba detaljno istražiti, a državni parlament primarno je tijelo koje to treba uraditi jer ima mehanizme na svom raspolaganju, a to je institut istražne komisije – kazao je poslanik SBB-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Damir Arnaut.

Damir Arnaut - Fena

Arnaut je uputio prijedlog da se formira istražna komisija koja će detaljno istražiti stanje u VSTV-u, pogotovo njegova sposobnost da se nosi s izazovima koje BiH ima na putu ka Evropskoj uniji.

Prijedlog zaključka o formiranju istražne komisije postavljen je na način da niti jedna stranka ili klub ne može blokirati formiranje komisije jer Dom određuje sastav i broj članova, a moj prijedlog je da to bude najmanje pet, a najviše devet. Stranke koje žele nekoga predložiti u komisiju će imati sedam dana da to urade. U svakom slučaju parlament ima odgovornost da istraži stanje u koje se VSTV doveo – izjavio je Arnaut.

Dodaje da bi ovaj Dom prvi put u historiji formirao istražnu komisiju, a to je nešto što ne može ostati samo na deklatornom zaključku, prenosi “Fena”.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh