Politika

Nermin Nikšić: “40 ubistava u BiH nije rasvijetljano”

Tokom rasprave o prvoj tački dnevnog reda – aktuelnoj situaciji u pravosudnim institucijama, zastupnik Nermin Nikšić (SDP BiH) naveo je imena ubijenih građana, policajaca, privrednika – Davora Vujinovića, Adisa Šehovića, Dženana Memića, Davida Dragičevića, Slaviše Krunića…

Nermin Nikšić - Vijesti.ba

Zajedničko za sve njih je da su brutalno ubijeni, a da počinioci još nisu otkriveni. Prema zvaničnim statističkim pokazateljima, 40 slučajeva ubistava u BiH nije rasvijetljeno i razjašnjeno – kazao je Nikšić.

Prema njegovim riječima, reforma pravosuđa rađena je pod paskom međunarodne zajednice, koji su forsirali i zagovarali takvu reformu.

Sam sastav VSTV-a u ovako složenoj i komplikovanoj državi kakva je BiH, budi sumnje u mogućnost korupcije. Teško bi bilo vjerovati da i u mnogo razvijenijim državama tužioci budu objektivni u postupcima u kojima učestvuju i advokati koji imaju moć da ih svojim glasom imenuju ili smijene, ili spriječe njihovo napredovanje – poručio je Nikšić, prenose “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh