Politika

Špirić: “SNSD nije protiv saradnje s NATO-om”

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Nikola Špirić kritikovao je danas SDA navodeći da se ova stranka ponaša i kao vlast i kao opozicija.

Nikola Špirić - Twitter

Špirić je rekao da nije komunicirao s predsjedavajućim Bakirom Izetbegovićem ističući da komunikaciju nije imao ni Dragan Čović. Što se tiče NATO integracija, on je rekao da Izetbegović ne treba ništa “da gata” već da učini sve da se dođe do konsenzusa.

“Za srpski stav niko ne treba brinuti, mi ćemo uvijek jasno reći koji je naš stav. Dobro bi bilo da dobijemo delegaciju u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Evrope, ali za mene je mnogo važnije da imamo legitimne predstavnike vani. Čini mi se da smo svi pristali na žabokrečinu”, rekao je Špirić.

“Što se tiče MAP-a, mi smo legalisti. Imamo odluku NSRS-a. To ne znači da nema saradnje. Moguće je naći način da se sarađuje i da se poštuje odluka o neutralnosti”, rekao je Špirić, piše “Slobodna Bosna“.

Kako kaže, SNSD-ov funkcioner još nije imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, a od SNSD-a se očekuje da pošalje Prvi godišnji nacionalni program (ANP) ocjenjujući to paradoksom jer je SNSD u ovom momentu opozicija na nivou Vijeća ministara BiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh