Politika

“Bitka za fotelje” na Twitteru: Ko u BiH prima platu “u visini 10 ili 20 penzija mjesečno”

Ministar sigurnosti BiH u tehničkom mandatu Dragan Mektić ušao je u novi okršaj na Twitteru. Ovaj put je salvu psovki i uvreda osuo na Radovana Kovačevića, portparola SNSD i savjetnika predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Dragan Mektić - Facebook

Povod je bilo jučerašnje upozorenje Kovačevića da svi koji pozivaju na formiranje Vijeća ministara i vlasti na nivou BiH bez SNSD pozivaju na klasično rušenje demokratskog poretka.

“Još licemjernije je da to rade oni iz Republike Srpske koji trenutno na račun građana Srpske i BiH primaju platu i u Savjetu ministara i u Parlamentarnoj skupštini BiH kao što su Dragan Mektić i Mirko Šarović”, naglasio je, između ostalog, Kovačević.

Mektić je odgovorio brutalno, na način neprimjeren javnom govoru, a posebno funkcijama na kojima se nalazi, piše “SrpskaInfo“.

“Špirić, Radmanović, Majkić i bratija što uzima plate u Parlamentu BiH, a ne dolaze na sjednice, to vam se ne gasi”, napisao je Mektić, koji je ujedno i poslanik SDS u Predstavničkom domu BiH.

Kovačević je uzvratio, nazivajući Mektića bestidnikom.

“Jeste, primaju platu, ali ti bestidniče primaš DVIJE PLATE i usuđuješ se držati lekcije. Znaš samo psovati, pa je logično da ne razumiješ političke procese i to da ucjenjivačima ne damo legitimitet novog saziva parlamenta za tehnički mandat Savjeta ministara”, napisao je Kovačević.

Njihova prepiska izazvala je pažnju pratilaca na Twitteru. Dok su jedni osuđivali korištenje neprimjerenog rječnika i opravdavali Mektićevu platu jer on dolazi na sjednicu, drugi su optuživali ministre u tehničkom mandatu rječima da “gubitnici izbora po svaku cijenu žele sačuvati fotelju”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh