Politika

Radovan Višković: “(Bh. entitet) RS krajem juna podnosi tužbu protiv Federacije BiH”

Premijer Republike Srpske Radovan Višković najavio je danas da će krajem ovog mjeseca taj bh. entitet podnijeti tužbu protiv Federacije BiH i Uprave za indirektno oporezivanje (UIO) BiH zbog, kako tvrde, štete koju trpi neraspodjelom sredstava od PDV-a.

Radovan Višković - Capital.ba

Podsjetio je da je na molbu federalnog premijera Fadila Novalića ranije prolongirana ta tužba do kraja maja, jer je bilo naznaka da će se krajem maja ili u junu formirati nova Federalna vlada.

Krajem juna RS podnosi tužbu, ako ne bude formirana Federalna vlada – rekao je Višković danas novinarima u Banjoj Luci ističući da su dali priliku dogovoru.

On je novinarima rekao da je bila i želja Novalića da se, ako bude reizabran, postigne dogovor o raspodjeli sredstava UIO.

Premijer RS je ranije rekao da su posljednji put koeficijenti za raspodjelu prihoda od indirektnih poreza usaglašeni u maju 2017. i od tada do danas uvijek su, tvrdi, bili na štetu RS, a samo lani je oštećena za 33 miliona KM, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh