Politika

Košarac: “Ne opstruiramo rad Predstavničkog doma PSBiH”

Izaslanik Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Staša Košarac (SNSD) smatra da ta stranka ne opstruira rad tog zakonodavnog tijela, iako nitko iz nje nije prisustvovao sjednici.

Staša Košarac - Faktor.ba

To je notorna neistina. Od prvog dana smo u potpunoj funkciji kako bi spriječili nelegitimno predstavljanje RS-a na državnom nivou“, poručio je.

Istaknuo je da su danas održali sjednicu Kluba poslanika SNSD-a o mogućnostima interveniranja kroz amandmansko djelovanje.

Potpuno je jasno da na današnjoj sjednici nije dostavljen adekvatan materijal i predstavnici institucija nisu bili prisutni“, kazao je Košarac.

Poslanici SNSD-a nisu prisustvovali sjednici Predstavničkog doma PSBiH koja je prekinuta zbog neusvajanja dnevnog reda jer nije bilo potrebne entitetske većine iz Republike Srpske.

Na dnevnom redu bila je aktualna situacija u pravosudnim institucijama BiH s akcentom na obaveze iz preporuka Evropske komisije, a kao materijal predložen je Izvještaj o radu Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) za prošlu godinu, a tu instituciju potresa afera u kojoj se prvi čovjek Milan Tegeltija dovodi u vezu s koruptivnim radnjama u kaznenim istragama, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh