Politika

Dragan Mektić: “Ovi koji pokušavaju blokirati Parlament neće uspjeti”

Poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Dragan Mektić (SDS) kazao je nakon što je prekinuta sjednica parlamenta da je ova sjednica Parlamenta zakazana da se pokaže snaga i da ima onih političkih subjekata koji žele da se u BiH počne mijenjati stanje kada je u pitanju pravna država i vladavina prava.

Dragan Mektić - Twitter

Ja sam ubijeđen da ćemo mi koristeći parlamentarne mogućnosti i sve te pravne stvari natjerati parlament da počne raditi. Moramo početi raditi u interesu građana, i ako nećemo da dozvolimo građanima da stvari počnu mijenjati na ulici hajdemo ovdje raditi u korist građana“, kazao je Mektić.

On je dodao kako “imamo ključne životne probleme građana koje smo stavili po strani, a rukovodimo se sitnim političkim koristoljubljem“.

Ovi koji pokušavaju bojkotirati rad parlamenta neće uspjeti, a oni redovno uzimaju plate. I u prošlom sazivu su 16 mjeseci od ukupnog trajanja mandata uzimali plate i blokirali rad. To je njihovo ponašanje i odgovornost prema građanima“, istakao je poslanik SDS-a.

Mektić je dodao kako je današnja sjednica trebala da nema ovakve vrste opstrukcije, prije svega od predsjedavajuće Parlamentarne skupštine, te da se održi rasprava jer se, kada je u pitanju ovakva sjednica, nije ni trebalo glasati o dnevnom redu.

Obećavam građanima da ćemo nastaviti instituconalnu borbu. Neki su se pravdali da nemaju materijale za rad, a materijali bi nam trebali biti izvještaji Evropske komisije, koji su katastrofalni, kao i nedavna Wigemarkova izjava da se u BiH putem korupcije godišnje ukrade milijardu KM. Zar to nije dovoljan razlog za raspravu“, kazao je Mektić.

Mektić je zaključio da građani treba da vide ko želi da raspravlja o ovim problemima, ko želi da ih riješava a ko je političke interese stavio iznad interesa građana ove zemlje, pišu “Vijesti“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh