Politika

FK Radnik traži milostinju od Dodika, da li će i NK Široki Brijeg tražiti milostinju od Čovića?

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i predsjednik Skupštine bijeljinskog FK Radnik Predrag Јović uputili su otvoreno pismo članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku s molbom da razmotri mogućnost za pomoć ovom klubu koji će ove godine izaći na evropsku fudbalsku scenu.

FK Radnik i NK Široki Brijeg - Dnevno.ba

“Fudbalski klub Radnik ove godine po drugi put u svojoj historiji izborio se za nastup na evropskoj fudbalskoj sceni i nastupat će u kvalifikacijama za Evropsku ligu, što je značajan uspjeh za sport u Bijeljini, ali i za cijelu Republiku Srpsku, navodi se u pismu”, prenosi “RTRS“.

S obzirom na iznimno lošu finansijsku situaciju i odlazak velikog broja igrača (već njih desetak je diglo sidro po okončanju prošle sezone) možda bi ovakav eksperiment bio pravo rješenje i za NK Široki Brijeg od kojeg su lokalni privrednici digli ruke, međutim ukoliko gradonačelnik Miro Kraljević napiše pisamce Draganu Čoviću možda se jedan od poznatijih Veležovaca među navijačima Zrinjskog smiluje pa udjeli pokoju marku širokobriješkom klubu, iako sumnjamo da bi imao previše sluha za jedan takav vapaj, baš kao i Dodik za potrebe Miće Mićića, Predraga Jovića i drugih koji brinu o premijerligašu iz Bijeljine, navodi “Dnevno“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh