Politika

Milorad Dodik sazvao za sutra sjednicu Predsjedništva BiH o migrantskoj krizi

Predsjedavajući Predsjendištva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik potvrdio je danas u Banjoj Luci da je za sutra sazvao hitnu sjednicu Predsjedništva BiH zbog migrantske krize.

No image - Haber.ba

– Nje mi to problem i već sam zakazo za sutra sjednicu Predsjedništva – rekao je Dodik novinarima u Banjo Luci.

Međutim, navodi da bi to sve mogla biti “jalova priča, jer nema Vijeća ministara koje bi nešto operativno moglo i da uradi po tom pitanju”.

Nije htio, kaže, da odbije da sazove sjednicu, na koju član Predsjedništva BiH Željko Komšić, koji ju je zatražio, po posloviku ima pravo, ali sumnja u adekvatan ishod.

Dodik je podsjetio da je Predsjedništvo BiH i ranije razmatralo to pitanje te zatražilo da se napravi cjelovit plan kada su u pitanju migrantski probemi, ali, kako kaže, Vijeće ministara ništa nije uradilo, čime je, umjesto rješenja za migrantski krizu, postalo problem.

– Jedino što možemo zaključiti jeste da pokušavamo da dođemo do toga plana – rekao je Dodik.

Komšić, također, predlaže da Predsjedništvo BiH naloži ministrici odbrane Marini Pendeš da zapovijedi uporabu i razmještaj vojno-policijskih, inženjerskih, izviđačkih kao i drugih postrojbi Oružanih snaga BiH radi podrške i pomoći patrolama Granične policije BiH u kontroli granice BiH sa Srbijom i Crnom Gorom radi sprječavanja ilegalnih prelazaka državne granice. Prema tom prijedlogu, upotreba i razmještaj postrojbi Oružanih snaga BiH ne podrazumijeva korištenje naoružanja i bojevih sredstava, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh