Politika

Kovačević: “SDS i SDA spremaju ZAVJERU da Šarović bude predsjedavajući Vijeća ministara”

Srpska demokratska stranka (SDS) i Stranka demokratske akcije (SDA) pripremili su zavjeru prema kojoj će predsjedavajućeg Vijeća ministara u tehničkom mandatu Denisa Zvizdića iz SDA zamijeniti Mirko Šarović iz SDS, izjavio je “Srni” portparol SNSD Radovan Kovačević.

Mirko Šarović - Blogspot.com

Kovačević je istakao da SDS i SDA zajedno pozivaju na konstituisanje svih komisija u Parlamentarnoj skupštine BiH i da jedino te dvije stranke za blokadu, odnosno nerad institucija optužuju SNSD.

“To čine iz razloga što su pripremile zavjeru, odnosno prevaru koja se ogleda u tome da će Denis Zvizdić uskoro, kada preuzme predsjedavanje Predstavničkim domom Parlamentarne skupštine BiH, proglasiti da je u nemogućnosti da vodi Savjet ministara. Potom će, u skladu sa članom 32 Zakona o Savjetu ministara, predsjedavanje preuzeti Mirko Šarović. Taj scenario ne smije da se dogodi i to je potpuna prevara birača i građana u Srpskoj koji su na izborima rekli ko treba da čini vlast”, naglasio je Kovačević.

On je upozorio da u tome što BiH ne funkcioniše jedino Mladen Bosić, SDS i ljudi iz SDA vide priliku za promjenu Dejtonskog sporazuma, za razliku od svih drugih političara iz Srpske koji u tome vide šansu za Republiku Srpsku.

“Bosić, SDS i SDA to vide na način da će tom novom i strašnom pričom biti oštećena samo Republika Srpska koja u ovakvoj BiH jedina pokazuje sposobnost da funkcioniše i da nesmetano rade sve njene institucije”, kaže Kovačević.

On je rekao da Bosić govori o navodnom novom Dejtonu poslije sesija koje je imao u Berlinu.

“Na tim sesijama je na najpogrdniji mogući način govorio o Republici Srpskoj kao o najstrašnijem mjestu u svijetu, iako svi znamo da to nije istina. Podsjećam Bosića i njih u SDS da je razlika između SNSD i SDS što je SNSD 1998. godine imao dva poslanika, a oni dva poslanika imaju danas”, istakao je Kovačević.

Bosić je za federalne medije izjavio da u njemačkom Bundestagu zagovaraju novi Dejton, a da predsjedavajući Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD Milorad Dodik ne vidi tu opasnost.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh