Politika

Bosić podržao Mektića: “Pravosuđe u kandžama nekolicine političara”

Delegat u Domu naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine i bivši lider SDS-a Mladen Bosić gostujući na “N1” komentarisao je današnje proteste ispred Visokog sudskog i tužilačkog vijeća, te pojavljivanje SDS-ovog ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića.

Mladen Bosić - AA

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Sarajevu na protestu ispred zgrade u kojoj su smješteni Visoko sudsko i tužilačko vijeće, Sud BiH i Tužilaštvo BiH kako bi iskazali nezadovoljstvo stanjem u pravosuđu, prenosi “N1“.

Na protestu se pojavio i ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić koji je izjavio da je on građanin koji želi u BiH graditi svoju budućnost ima pravo da traži da svima bude bolje i da svi budu sigurni. Upravo je Mektić bio jedan od inicijatora protesta nakon što je prije nekoliko dana na Twitteru pozvao građane na proteste.

Bosić kaže da je to Mektić samoinicijativno uradio i da je to njegova lična stvar.

Ja ne vidim šta je on loše uradio. On je rekao ono što je rekao i ja ga podržavam u tome. On je pokušao da na nekin način skrene pažnju na tu katastrofalnu situaciju, na tu očiglednu korupciju pred kojom svi zatvaramo oči, na jedno stanje gdje je pravosuđe u kandžama nekolicine političara“.

Novinar ga je upitao na koje političare misli.

Milorada Dodika i… U ovoj državi skoro sve pravosudne funkcije drže Hrvati, odnosno HDZ. Pogledajte ministre koji su na nivou Bosne i Hercegovine i ministre na nivou FBiH“.

Pohvalio je rad SDS-ovih ministara Mirka Šarovića i Dragana Mektića u Vijeću ministara BiH u protekle četiri godine.

I jedan i drugi su uradili maksimum i uradili dobro koliko su mogli. Ja sam ponosan što su oni bili ministri u prethodnom periodu“, kazao je Bosić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh