Politika

Dragan Čović: “Bio sam navijač Veleža, emocije ne mogu nestati nikada”

Predsjednika HDZ-a Dragan Čović u intervjuu za emisiju “Jedan” na “BHT1”, između ostalog, osvrnuo se i na vjerovatni ulazak FK Velež u Premijer ligu BiH.

Dragan Čović - Zastone.ba

Na pitanje voditelja da li još uvijek postoje emocije prema ovom klubu, Čović je odgovorio kako emocije ne mogu tek tako nestati, piše “Radio Sarajevo“.

Emocije ne mogu nestati nikada. Ali da se vremenom transformiraju to je tačno. Ja sam kao dijete navijao za Velež. U svojoj mladosti sam bio navijač Veleža. Ne postoji stadion gdje je Velež igrao izvan Mostara a na kojem ja nisam bio. E sad kad neko hoće raspravljat o emocijama, evo, evo mu materijala da raspravlja koliko god hoćete, to je tako. Drago mi je da je Velež ušao ponovo u Prvu ligu, mislim da to zaslužuje. I da zaslužuje mnogo bolje uslove i mnogo bolji ambijent da ne bi opet došao u sličnu situaciju u kojoj je bio već, ne znam ni ja, evo jednom ili dva puta u proteklih petnaestak godina.“, kazao je Dragan Čović.

Podsjećamo, u 28. kolu Prve lige Federacije BiH Velež je na svom terenu savladao Vitez sa 1:0, dok je Olimpik porazom na gostovanju od Slavena sa 2:0 izgubio gotovo sve šanse za prvim mjestom.

Velež se prilično mučio sa Vitezom, ali je do velike pobjede stigao pogotkom Zvonića u 34. minuti. Do kraja su Rođeni više osluškivali rezultat iz duela Slaven – Olimpik, a nakon posljednjeg sudijskog zvižduka slavlje je moglo početi.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh