Politika

Komšić: “Preporučio bi Dodiku da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić kazao je danas za “N1″ da ”ne zna ni da je nešto započeo s Dodikom” odgovarajući na ranije poruke predsjedavajućeg Predsjedništva da su ”završili” i da nikakvog personalnog ni političkog kontakta među njima više – neće biti.

Želјko Komšić - Fena.ba

Podsjećamo, Dodik je danas za N1 poručio ”da je s Komšićem završio”.

“On igra svoju političku igru i to pripada ljudima koji su politički marginalni. Završili smo, personalno smo završili, politički nemamo što raditi. Ono što bude u interesu naroda kojeg ja predstavljam, naravno da ću podržati, ja ne mogu birati članove Predsjedništva”, kazao je je Dodik.

Komšić je poručio “da Dodik ima pravo da se ljuti”.

“Gospodin Dodik nastoji, i to vrlo nepristojno i nasilno da se nametne kao arbitar u stvarima koje se tiču pravosuđa Bosne i Hercegovine, prvo u slučaju gospođe Jukić pa evo i u slučaju gospodina Tegeltije. To je nedopustivo. Ne može član Predsjedništva sebi dopuštati da on presuđuje shodno svojim političkim stavovima. Što se tiče kaznene prijave, Dodik ima pravo da se ljuti, ali prvenstveno na sebe. Ja ga nisam poticao da radi i govori to što je radio i govorio. Preporučio bi mu da smiri nerve, to je bolje i za njega, i za one koje predstavlja”, rekao je Komšić za “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh