Politika

Komšić podnio krivičnu prijavu protiv Dodika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić, kako je i najavio, podnio je krivičnu prijavu protiv predsjedavajućeg Predsjedništva Milorada Dodika Tužilaštvu BiH, potvrđeno je za “Klix” iz Komšićevog kabineta.

Željko Komšić - Fenix magazin

Komšić je krivičnu prijavu podnio zbog njegovih izjava u nedjelju na obilježavanju godišnjice Trećeg pješadijskog (RS) puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju bivše vojske RS.

Između ostalog, Dodik je tada ustvrdio da je bila greška odluka o ukidanju Vojske Republike Srpske, a pod pritiskom međunarodnog faktora formiranje Oružanih snaga BiH.

Također je zatražio od komande tog puka da na sljedećem obilježavanju više od polovine stroja bude obučeno u uniforme bivše Vojske RS-a, “jer je to njihov dan”.

Sada je na potezu Tužilaštvo BiH. Treba istaći da je Komšić i prije deset godina podnio krivičnu prijavu protiv Dodika zbog narušavanja Ustava i drugih postupaka, ali je ta prijava odbačena, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh