Politika

Održana vanredna sjednica Vijeća ministara BiH

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine nje a današnjoj telefonskoj sjednici zadužilo Ministarstvo sigurnosti i Ministarstvo odbrane BiH za postupanje u skladu sa Zaključkom 2. redovne sjednice Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji se odnosi na Informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH.

Vijeće ministara BiH - News-blic.com

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, dalo je pojedinačne saglasnosti za organiziranje glasanja državljana Republike Slovenije, Rumunije i Republike Poljske u Bosni i Hercegovini, a povodom održavanja izbora za članove Evropskog parlamenta.

Državljani te tri države mogu glasati 26. maja ove godine u svojim diplomatsko – konzularnim predstavništvima na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Vijeće ministara BiH donijelo je Rješenje o imenovanju Arijane Regoda-Dražić za predsjednika Konkurencijskog vijeća Bosne i Hercegovine na mandatni period od jedne godine, počev od l. juna 2019. godine.

Radi se o redovnom imenovanju u skladu sa Zakonom o konkurenciji, kojim je utvrđeno da Vijeće ministara BiH svake godine, na prijedlog Konkurencijskog vijeća, imenuje predsjednika iz reda članova, a na period od jedne godine, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh