Politika

Komšić: “Javnost treba imati u vidu da je Dodik sazvao samo dvije redovne sjednice”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić oglasio se nakon što je njegov kolega Milorad Dodik izjavio da će zbog aktuelne političke situacije doći do smanjenja aktivnosti u radu Predsjedništva BiH.

Želјko Komšić - Fena.ba

“Ja sada mogu reći da nema funkcionisanja parlamenta, a i Predsjedništvo će doći u poziciju da smanji nivo svojih aktivnosti. Nepoštivanje izvorne volje konstitutivnih naroda, govori da neko želi majorizaciju, BiH po svome i da ono viđenje BiH kao građanske koju gura SDA ima podršku stranaca. To je sve lažna priča”, poručio je Dodik.

Komšić oštro odgovorio i poručio da će aktivnosti Predsjedništva BiH biti sve veće.

“Aktivnosti Predsjedništva BiH neće biti smanjene kao što poručuje gospodin Dodik. Kada preuzmem predsjedavanje, one će upravo biti povećane. Gospodin Dodik kao predsjedavajući Predsjedništva BiH u toku ovog mandata sazvao je samo dvije redovne sjednice. Javnost to treba imati u vidu”, poručio je Komšić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh