Politika

Dodik blokira sve redom: “Ništa od vojne vježbe na Manjači”

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas da srpski predstavnici koji učestvuju u vlasti na državnom nivou BiH nikada neće dati svoju saglasnost za aktiviranjem Akcionog plana za članstvo u NATO (MAP).

No image - Haber.ba

“Od toga nema ništa”, poručio je Dodik.

On je ponovio raniju izjavu da nema ništa ni od ranije najavljene zajedničke vojne vježbe Oružanih snaga BiH i NATO, a koja je trebala biti održana u maju ove godine na Manjači.

“Ta vježba se neće dogoditi u maju na Manjači, niti ikada. Bilo je predviđeno da s aerodroma u Mahovljanima kod Laktaša polijeću avioni F10, koji nose projektile sa osiromašenim uranijumom. To se neće desiti”, tvrdi Dodik.

On je dodao da je bilo pokušaja da se nešto slično organizuje tako da avioni polete s aerodroma u Tuzli i poligona u Glamoču, ali da misli da je i to sada upitno.

“Što se tiče Manjače, političke saglasnosti za to nema. Nasilno to mogu napraviti, jer to ne možemo spriječiti s obzirom na to da nemamo protivvazdušnu odbranu da nekoga spriječimo da sleti na naš aerodrom”, naglasio je Dodik, prenosi “SrpskaInfo“.

On je istakao da saradnja s NATO mora da bude obostrano prihvatljiva, a ne nametnuta “kao što je to bilo u nekom ranijem periodu”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh