Politika

Thaci umjesto rukovanja okrenuo leđa Dodiku

Predsjednik Kosova Hašim Tači (Hashim Thaci) otkazao je učešće na zajedničkom ručku predsjednika šest država zapadnog Balkana poslije završetka samita Brdo-Brijuni u Tirani.

Hashim Thaci i Milorad Dodik - YouTube

Tači je istovremeno kritizirao predsjednika Albanije Iljira Metu zbog pozivanja predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika na sastanak predsjednika država zapadnog Balkana.

Kako javlja TV “Klan Kosova”, povod za otkazivanje učešća na ručku je prisustvo predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika.

Također prema kosovskim medijima Tači je prilikom pozdravljanja sa predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem ignorirao Dodika koji je bio u društvu Vučića i nije mu pružio ruku, piše Oslobođenje.

Samit procesa Brdo-Brioni u glavnom gradu Albanije Tirani okupio je lidere zemalja regiona, a kosovski mediji javljaju kako je predsjednik Kosova – Hashim Thaci bio ljut na Ilira Metu, predsjednika Albanije što je Dodika pozvao u prijestolnicu ove zemlje.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh