Politika

“Tamo gdje prestaje logika”: Službena vozila iz Banjaluke peru u Laktašima

Službena vozila predsjednice bh. entiteta Republike Srpske (RS) Željke Cvijanović i potpredsjednika Josipa Jerkovića i Ramiza Salkića u idućih godinu dana praće autopraonica u Aleksandrovcu kod Laktaša iako nijedno od njih nema prebivalište u toj opštini.

Željka Cvijanović - Capital.ba

Ovo potvrđuju i odluke koje je nedavno donijela sekretar entitetskog predsjednika Đuka Huremović, a kojima su jednogodišnji ugovori o pranju vozila dodijeljeni autopraonicama “Kel” iz Laktaša i “Genco” iz Banjaluke.

Praonica iz Laktaša će pranje vozila Službe predsjednika ove godine naplatiti 6.230 KM bez PDV-a, odnosno 7.289 KM s PDV-om, piše “Capital“.

Za pranje automobila najvećih zvaničnika autopraonici u Banjaluci će biti plaćeno 15.978 KM bez PDV-a. S porezom će čišćenje automobila koštati 18.694 KM.

Pomenute dvije praonice posao pranja automobila predsjednice i potpredsjednika bh. entiteta RS dobile su na period od 1. aprila ove godine do 1. aprila 2020. godine.

Ove autopraonice su i prošle godine dobile posao pranja vozila koje koristi institucija entitetskog Predsjednika. Tada je predsjednik bh. entiteta RS bio Milorad Dodik koji živi u Laktašima, nedaleko od Aleksandrovca gdje je laktaška praonica.

Portal “Capital” je još u februaru ove godine uputio pitanje da li vozila Službe predsjednika RS koristi član Predsjedništva BIH iz entiteta RS Milorad Dodik, koja vozila i po kom osnovu? Iz Palate Republike odgovor nikada nije stigao.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh