Politika

Melika Mahmutbegović čestitala Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom

Potpredsjednica Federacije BiH Melika Mahmutbegović uputila je čestitku bh.građanima povodom 9. maja – Dana Europe i Dana pobjede nad fašizmom.

Melika Mahmutbegović - NAP.ba

Obilježavajući ovaj dan, mi odajemo počast svima koji su dali svoje živote kako bi pobijedili sile zla. Tekovine današnje Evrope su se u periodu od 1941. do 1945. godine žestoko branile i u Bosni i Hercegovini i mnogo je onih koji su položili živote u toj borbi. Ne smijemo zaboraviti da je antifašizam jedna od osnovnih pretpostavki za izgradnju jednakopravnog, demokratskog društva te svakako bitan preduslov približavanja zajednici evropskih naroda i njihovih vrijednosti.

Uz čestitku i u povodu Dana Evrope, moramo istaći našu opredjeljenost da svi zajedno radimo na ispunjavanju uslova i zadataka koje nam je postavila Evropska Unija. Svakako nam cilj treba biti da pojačamo naša nastojanja da evropske vrijednosti antifašizma i borbe protiv svih vrsta diskriminacije, postanu trajno opredjeljenje naše zemlje – stoji u čestitki potpredsjednice FBiH Melike Mahmutbegović – saopšteno je iz Kabineta potpredsjednice FBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh