Politika

Šefik Džaferović: “Sloboda medija krucijalan značaj za demokratsko društvo”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović uputio čestitku novinarima i novinarskim udruženjima povodom Međunarodnog dana slobode medija.

Šefik Džaferović - Blogspot.com

Slobodni mediji imaju krucijalan značaj za funkcionisanje demokratskog društva. Nezavisno i odgovorno informisanje javnosti mora imati punu društvenu podršku i biti oslobođeno od svih ograničenja osim onih koje nalažu etički i profesionalni principi.

Po najnovijem izvještaju eminentne organizacije Reporteri bez granica o stanju medijskih sloboda Bosna i Hercegovina se nalazi ispred svih susjednih zemalja, kao i ispred dijela članica Evropske unije.

Na tu činjenicu trebamo biti ponosni i ona nam treba biti motiv da dalje gradimo i razvijamo demokratski ambijent, s ciljem da se povećaju standardi u svim krajevima BiH, u korist države i svih građana – stoji u čestici Džaferovića, povodom Međunarodnog dana slobode medija, saopšteno je iz Presjedništva BiH, piše “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh