Politika

Fadil Novalić: “Koliko su mediji slobodni, toliko je i demokratije u društvu”

Stepen slobode medija ukazuje ne to koliki je nivo demokratije dosegla neka zemlja, kaže se u čestitki koju je premijer Federacije BiH Fadil Novalić, uime Vlade FBiH i svoje lično, uputio novinarima i bh. medijskim kućama povodom 3. maja, Svjetskog dana slobode medija.

Fadil Novalić - Fena

Uvjeren da nijedno društvo i država ne mogu bez vas izboriti bitku protiv nezakonitosti i nepravde, niti postići promociju pozitivnih ljudskih i moralnih vrijednosti, pozivam vas da nam pomognete u tome, ukazujete na propuste i korigujete naše odluke.

Želim i nadam se da će sloboda medija, kao osnovni stub demokratije, uskoro i kod nas postati trajna i neupitna kategorija. Potpuno je ispravno reći da između slobode medija i slobode uopće stoji znak jednakosti, što je cilj koji možemo samo zajedno postići.

Iskreno čestitam ovaj vaš, ali i dan bitan za sve nas – kaže se u čestitki premijera Novalića, saopćeno je iz Ureda Vlade FBiH za odnose s javnošću, prenosi “Fena”


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh